Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila
odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krumpira uz
pomoć jednog sastojka – meda, prenosi
Daily Mail.
– Ovaj će vam pečeni krumpir izazvati pravu ovisnost; savršena je
ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga
nećete moći prestati jesti! – napisala je Ford u svojoj objavi, a
evo što ćete za njega trebati i kako se priprema…
Sastojci:
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
mješavina začina
sol i papar
1 i pol žlice meda
Priprema:
Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5
minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i
stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite
mješavinom začina, solju i paprom. Pazite da se krumpir
ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta
ili dok ne postane hrskav.
Prelijte med preko krumpira dok je još vruć i ukrasite svježom
majčinom dušicom. Uživajte!