savjeti

Pire krumpir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda, isprobajte!

Osim što će vam biti lakše tijekom pripreme samog jela, olakšat će vam i čišćenje nereda nakon kuhanja.

Malo je onih koji ne vole pire krumpir, no guljenje
i sjeckanje krumpira nas mogu odvratiti od spremanja
tog ukusnog priloga. Zato je jedna žena na društvenim mrežama
otkrila kako pire krumpir napraviti bez muke sa sjeckanjem,
guljenjem i čišćenjem nereda, piše
The Sun
. – Sigurna sam da nisam jedina koja je
ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad
vidjela takav način pripreme pire krumpira – napisala je u svojoj
objavi na Mumsnetu.

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže,
da nakon što ste krumpir skuhali upotrijebite
mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme
koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krumpira,
ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih. Sljedeći korak
je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i
zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa
čak i naribani sir i papar po želji.  Mnogi korisnici
Mumsneta oduševili su se njezinim trikom pa su joj i zahvalili u
komentarima. – Obično gulim i kuham krumpire 20 minuta prije
gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže – komentirala
je jedna korisnica. – Već sam pokušala ovo i super je! U
mojoj mikrovalnoj im treba oko 8 minuta da potpuno omekšaju –
dodala je druga.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije