Sve što vam treba je nož i daska za rezanje...
Mango mnogi vole zbog njegovog sočnog i slatkog okusa,
no često ga može biti teško izrezati oko velike, ravne
koštice. Zato donosimo tri najbolje metode za ravnomjerno
rezanje manga, kako biste svaki put dobili savršene kriške; a sve
što vam je potrebno su nož i daska, piše
Express.
Za prvu metodu trebate čvrsti, zreli mango pa pazite da nije
previše kašast ili prezrio. Počnite tako da ga stavite
uspravno na dasku za rezanje, da je kraj stabljike okrenut prema
gore. Nožem odrežite stranice manga, tako da ostavite mali
prostor s lijeve i desne strane stabljike. Na kraju biste trebali
dobiti tri dijela, dvije polovice i srednji dio koji sadrži
košticu. Zatim režite vertikalne i vodoravne linije preko
polovica manga bez da režete kožicu. Odvojite meso od kože
prstima.
Druga metoda traži da se prvo pomoću nožića za
guljenje povrća ukloni kožica voća. Držite mango
uspravno i zarežite jednu stranu koštice. Narezanu polovicu ravno
stavite na dasku za rezanje i napravite tanke, ujednačene ploške
po širini zaobljene polovice voća. Ponovite na drugoj strani
koštice, a drugu polovicu narežite na trake slične veličine.
Trećom metodom postići ćete fine komadiće manga savršene za jelo
ili dekoraciju. Započnite rezanjem manga s obje strane koštice i
rezanjem svake polovice na tanke kriške kako biste stvorili
komadiće u obliku polumjeseca. Složite male kriške u hrpe i
izrežite na sitne i tanke ploške. Na kraju ćete dobiti tanke
trakice nalik na niti kojima možete ukrasiti deserte i voćne
salate.