Mnogi kuhari otkrili su kako je mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje slatkoću, a lako se priprema.
Pire krumpir je jedno od onih jela koje je, premda je
jednostavno, teško dovesti do savršenstva jer toliko toga
ipak može poći po zlu. Iako u popularni prilog ide samo
par sastojaka, u ovom jelu ključni detalji,
piše Mirror.
Na Redditu su zato profesionalni kuhari podijelili koje
su iz njihovog iskustva o najčešće pogreške koje ljudi rade kod
pripreme pire krumpira, ali i kako da pire ispadne savršen.
Ne dodate dovoljno masti
Sastojak za koji se mnogi kuhari slažu da je presudan u
pravljenju kremastog pire krumpira je masnoća. Maslac i vrhnje za
kuhanje glavni su sastojci koje kuhari dodaju, ali osim
maslaca možete koristiti krem sir koji će dati jedan novi,
poseban okus.
Ne solite krumpir dovoljno
Što se tiče kuhanja, svi znamo da hranu moramo začiniti. Ne
trebate imati cijelu policu sa začinima da bi vam hrana bila
ukusna, ali upotreba soli itekako pomaže. Dodajte ju tijekom
kuhanja krumpira.
Ne igrate se s okusima
Još jedan način da u svoj pire uvrstite različite vrste okusa je
dodavanje još jednog povrća. Ne samo da mu daje više dimenzija,
već ga može učiniti i slađim. Mnogi kuhari otkrili su kako je
mrkva odlično povrće za dodavanje pire krumpiru, jer mu daje
slatkoću, a nema puno dodatnog posla oko pripreme – dodajte ju u
lonac zajedno s krumpirom.
Koristite mikser
Što se tiče gnječenja krumpira, postoji niz tehnika koje možete
isprobati. Bez obzira koristite drobilicu, vilicu ili mikser,
cilj je isti – imati krumpir bez grudica. Međutim, ono što biste
trebali koristiti prema nekim gurmanima je sito ili drobilica sa
sitnim rupama. Tako ćete dobiti najbolje zdrobljen pire krumpir.
Ne uklanjate škrob
Škrob može pire krumpir učiniti gumenim. Dakle, pranjem ili
namakanjem narezanog sirovog krumpira u vodi pomoći ćete isprati
male molekule škroba poznate kao amiloza.