Uvijek dobro pogledajte voće prije kupnje...
Kad bi se biralo najneobičnije voće, ta bi titula
vjerojatno pripala avokadu; naime dok sve drugo
voće uglavnom čine ugljikohidrati, avokado u najvećem postotku
čine – masti; a baš ga zbog takvog sastava mnogi smatraju
jednom od najzdravijih namirnica na svijetu!
Kad u trgovini želite izabrati savršeni
primjerak, važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari, a
kuharica Kim McCosker otkrila je odličan trik kako uvijek
izabrati najbolji avokado.
“Avokado ima peteljke i jednostavno guljenje male peteljke
može reći puno o voćki; ako se ona lako odvaja, a kad ju
skinete ugledate zeleni plod, to je savršena zrelost i
spreman je za konzumaciju!”, objasnila je Kim za
Daily Mail. Ako je stabljika pak ‘tvrdoglava’ i
teško se uklanja, najvjerojatnije je avokado prezreo, odnosno ako
kad se ukloni otkrije tamnije obojen plod, avokado je
vjerojatno žilav i nejestiv.