pizza

Jedna stvar je ključna u pripremi: Recept za osnovno tijesto za pizzu koji uspijeva baš svaki put

Vrijeme je za pizzu!

Gotovo tijesto za pizzu možete prema potrebi i zamrznuti, samo ga
prilikom odmrzavanja prekrijte vlažnom krpom. Recept smo posudili
od gastroblogerice Tatjane Miletić na blogu MyTastyPot.

Osnovno tijesto za pizzu

Sastojci:

1 kg prosijanog mekog brašna tip

400 3-4 jušne žlice maslinova ulja

1 paketić svježeg kvasca

1 žličica šećera

20 g soli

600 ml mlake vode

Priprema:

U posudu s mlakom vodom (100 ml) dodajte šećer, prstohvat
brašna, izmrvite kvasac pa promiješajte i pustite oko 30 minuta
da nadođe. U brašno dodajte sol, nadošli kvasac i ulje.
Sve izmiješajte kuhačom uz lagano dodavanje vode i pustite
smjesu da odstoji 5 minuta. Poslije toga nastavite
mijesiti uz dodavanje vode ako je potrebno. Tijesto mijesite
barem 15 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane
glatko i mekano, pa ga ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zatim
ga ponovo premijesite i formirajte loptice željene veličine
(200-250 g). Preko njih prebacite vlažnu pamučnu krpu i
ostavite oko 20 minuta da se dignu. Rukama formirajte oblik
pizze i stavite nadjev po želji. Ključna stvar je
temperatura pećnice – što je viša to je bolje. Minimalna
temperatura da ne dobijete “pizza kruh” je 250 stupnjeva. Ukoliko
imate jaču pećnicu tim bolje. Pecite desetak
minuta, izvadite iz pećnice i uživajte!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije