U sobi koja je umjerene temperature ili lagano klimatizirana, lubenica će izdržati i do dva tjedna.
Lubenica je mnogima ljeti najdraže voće jer je vrlo
osvježavajuća, a iako je možda logično da ju se kako bi duže
trajala i bila hladna kad ju jedemo drži u hladnjaku, stručnjaci
kažu da to zapravo i nije uvijek najbolje mjesto.
Kako piše Real Simple, oni savjetuju da lubenicu koja nije sasvim
zrela ostavite na sobnoj temperaturi ali izvan direktnog
sunčevog svjetla jer će tako ona zadržati svoje hranjive
tvari i okus, dok će u hladnjaku brže izgubiti okus i boju.
U sobi koja je umjerene temperature ili lagano klimatizirana,
lubenica će izdržati i do dva tjedna, tvrde. Ako je vaša lubenica
već zrela, a nemate ju vremena pojesti, nemojte ju rezati. Tada
stavite cijelu lubenicu u hladnjak, gdje može ostati svježa još
dva do tri tjedna jer će niske
temperatura usporit proces zrenja.
Hladnjak je dobra opcija i ako je lubenica već narezana, a
tada treba staviti komade u hermetički
zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili u plastičnu
foliju, kako biste sačuvali teksturu i sočnost, te kako bi komadi
lubenice upili što manje mirisa stranih mirisa iz hladnjaka.