Ovu ćete naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu, kaže stručnjakinja.
Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice
ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi
dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za
smeće. Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine
dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie
Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu
kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz
hladnjaka.
Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da
ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom
budžetu.
– Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već
pripremljenu hranu – rekla je.
Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili
pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se
puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale
tjestenine u pećnicu.
– Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ili večeru jednom
tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum
isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču –
kaže, “a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak”.
I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način
da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze
što je često najprimamljivija i najlakša opcija.