Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže održati svježima...
Iako su krastavci dostupni tijekom cijele godine, najbolje
vrijeme za uživanje u njima su ljetni mjeseci. Kad su na vrhuncu
sezone, krastavci su malo svježiji i ukusniji, te su neizostavni
u ljetnim salatama, namazima, pa čak i u smoothiejima, kako
prenosi
Real Simple.
Ako ste ikada primijetili da vašim krastavcima ističe rok
trajanja samo nekoliko dana nakon što ste ih donijeli s tržnice,
to bi moglo biti zbog načina na koji su pohranjeni. Mnogi
krastavci kupljeni u trgovini imaju voštani sloj koji im
omogućuje duži rok trajanja, ali pravilna pohrana ključna je za
produživanje njihovog vijeka trajanja.
Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije
najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže
održati svježima. Zamotajte cijeli krastavac u plastičnu foliju i
zatim ga spremite u hermetički zatvorenu posudu. Plastična folija
djeluje kao štit i zadržava vlagu, što sprječava sazrijevanje.
Nakon što isprobate ovu metodu, bit ćete ugodno iznenađeni kada
vidite da su vaši krastavci još uvijek hrskavi i do tjedan dana
kasnije.
Ako krastavce prethodno narežete, nemojte ih stavljati u
plastičnu vrećicu osim ako ih ne planirate pojesti u istom danu.
Umjesto toga, zamotajte ih u vlažni papirnati ručnik i zatim ih
čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana. Zadržavanje
vlage ključno je za održavanje svježih kriški krastavca što je
duže moguće.