Ako ih prekuhate, napravili ste kašu, ako ih nedovoljno skuhate, bit će tvrdi kao kamen, a ako ih ne začinite savršeno, neće imati okus.
Kad su u pitanju pečenja, svatko ima svoje metode kako ih skuhati
do savršenstva jer nema većeg razočaranja od toga da vam se za
nedjeljnim ručkom ponudi nedovoljno kuhan, grozan krumpir.
Ako ih prekuhate, napravili ste kašu, ako ih nedovoljno skuhate,
bit će tvrdi kao kamen, a ako ih ne začinite savršeno, neće imati
okus.
Kuhar otkrio tajnu
Kuhar Justin Taylor kaže da su tajna dobrog starog
hrskavog krumpira med i senf.
Justin je na Facebooku podijelio kako svoje pečene krumpire
priprema tako ukusnima.
40-godišnjak je podijelio snimku svojih ukusnih krumpira pored
hrpe tanko narezanog gamuna i naslovio objavu: “Pečeni krumpir s
medom i senfom. Zatim kockice Nutelle za desert.”
Justinov recept glasi: “Oguljeni i nasjeckani bijeli krumpir,
količina ovisi o tome za koliko osoba kuhate, dvije žličice
Colmanove engleske gorušice, četiri žličice cijeđenog meda, crni
papar i sol po ukusu.
Metoda: “Dodajte papar i senf u zdjelu i pomiješajte ih zajedno.
Zatim dodajte med, pazite da dobro promiješate. Prethodno
zagrijte lim za pečenje s uljem i dvije žlice maslaca i soli.
Zatim dodajte krumpir i premažite smjesom meda i senfa. Kada
preostane još samo 20 minuta prije nego što budu gotovi, ponovno
ih podlijte, tako će biti puni okusa. Nastavite lijevati svakih
pet minuta kako bi ostali hrskavi”, rekao je Justin.
Nakon što je objavu podijelio na Facebooku, svi su se složili da
je Justinov obrok jednostavno za umrijeti. Jedna je osoba rekla:
“Zvuči nevjerojatno, cure mi sline dok to čitam. Jedva čekam
isprobati”, piše Mirror.