Prema jednom istraživanju provedenom na odraslim osobama, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu...
Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, no znate li da
postoji mogućnost da smo ju jedete pogrešno? Znanstvenici u
Galaxyu, koji se bave hranom, tvrde da ljubitelji čokolade čine
dvije velike pogreške koje bi vas mogle iznenaditi, piše The Sun.
Prema jednom istraživanju provedenom na odraslim osobama, čak
njih 58 posto navelo je čokoladu kao svoju najdražu slasticu.
Otprilike 78 posto njih priznalo je da su svoju čokoladu
stavljali u hladnjak, a istraživanje otkriva da to nije pravi
način. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18 stupnjeva, što
znači da biste je umjesto hladnjaka, trebali staviti u ormarić.
Druga velika greška koju ljudi čine je žvakanje. Možda zvuči
glupo, ali trebali biste pustiti da vam se čokolada otopi u
ustima jer to dopušta kakao maslacu da obloži vaša usta i raširi
sve okuse. Također, moglo bi vas iznenaditi i da biste čokoladu
trebali konzumirati ujutro, točnije između 9 i 11 sati. To je
zato što okusi zahtijevaju svježu nepce da bi se u njima pravilno
uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na početku dana.
– Čokolada je duboka i složena poslastica s mnogo slojeva koje
treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana sa
svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge iznenaditi,
ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji će nam pomoći
da nastavimo raditi punom snagom prije ručka – rekla je
znanstvenica za hranu, Natalie Alibrandi.
Stručnjaci su otkrili i još nekoliko stvari koje možda niste
znali oko jedenja čokolade. Naime, tvrde da biste ju trebali
jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano
stimuliranje okusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate
kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete, primjerice, probati
mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom, ili gorku čokoladu
sa slanijom hranom.