pravilno kuhanje

Cijelo vrijeme pogrešno radite pire krumpir: Evo kako postići najbolju teksturu

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se
krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i
napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga
potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke,
prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto
drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga
ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra.

Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako
glatku teksturu. Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu
na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva
čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije