Često čujemo razne mitove o hrani za koje se jednostavno smatra da su točni, no jesu li stvarno?
Jedan kuhar otkrio je kulinarske mitove u koje većina ljudi
vjeruje, te je podijelio i što je zapravo istina. Kuhar Andrew
Dixon na društvenim mrežama često dijeli savjete i trikove za
kuhanje koji su vrlo popularni.
Kako piše The Sun, trenutno je vrlo popularan njegov savjet
o četiri mita u koje trebate prestati vjerovati odmah.
Prvi mit je da meso uvijek treba biti dobro pečeno. Mnogi vjeruju
da je dobro pečeno meso najsigurnije za jesti, no kuhar tvrdi da
nije baš tako. Rekao je da sve ovisi o rezu i vrsti mesa, pa tako
perad i divljač treba jesti dobro pečenu, kao i kobasice i
mljevene pljeskavice, no neki komadi crvenog mesa sigurni su za
jelo i ako su malo ružičasti. Važno je znati da se
bakterije nalaze na vanjskoj strani mesa i ubijaju se
toplinom.
Drugi mit je da je piletina skroz pečena tek kada meso
bude potpuno bijelo. Kuhar kaže da je sigurno kuhanje
piletine važno i mnogi ljudi žele da meso bude potpuno
bijelo prije nego što ga jedu, no navodi da to nije uvijek tako.
Rekao je da je bolji test provjeriti unutrašnju temperaturu mesa
i provjeriti je li njegova temperatura 22 stupnja Celzijusa prije
konzumiranja.
Treći mit je da će dodavanje ulja u vodu za tjesteninu
spriječiti ljepljenje tjestenine. Nije baš ugodno kada se
tjestenina zalijepi za tavu nakon kuhanja i mnogi ljudi misle da
će dodavanje ulja u vodu pomoći u rješavanju problema. Međutim,
kuhar je rekao da je ovo samo mit. Objasnio je da je tajna
kuhanja savršene tjestenine velika tava s puno slane, kipuće
vode. U tavio treba biti dovoljno vode da se tjestenina može
kuhati na laganoj vatri.
Četvrti mit je da će dodavanje mlijeka u kajganu pomoći da ona
budu mekana i finija. Iako mnogi misle da je to stvarno istina,
kuhar je ovo opovrgnuo, te tvrdi da ih to može samo učiniti
vodenastima i tečnijima.