MALA ŠKOLA ZA VINOLJUPCE

Na kojoj temperaturi poslužujete vino? Ako vas to zbunjuje poslužite se ovom korisnom tablicom

Nije svejedno na kojoj temperaturi poslužujemo vina, štoviše, za potpuni doživljaj vina jedan od važnih preduvjeta je da bude pravilno rashlađeno. Tako do izražaja dolaze njegove najbolje osobine.

Optimalna temperatura na kojoj se poslužuju bijela vina nešto je
niža od one za crna vina. To je zato što su bijela vina svježija
od crnih, a rashlađivanjem se ta svježina dodatno naglašava.

Crna vina poslužuju se na nešto višim temperaturama, premda ne
sva na istoj – ako se radi o dugo odležavanim vinima, koja
su posljednjih godina kod nas u trendu – temperatura mora
biti koji stupanj viša. Tako se ublažavaju taninske osobine vina
i do kraja se oslobađa njegov buke.

Provjerite u tablici na koju temperaturu rashladiti vino koje ste
danas odabrali:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije