MIJENJA IM SE OKUS

Chef upozorio: ‘Jaja nikada nemojte držati u hladnjaku, evo zašto…’

Jer zbog porozne ljuske 'upijaju' mirise druge hrane u hladnjaku, što im utječe na okus.

Popularni britanski chef James Martin savjetuje da se jaja ne
drže u hladnjaku jer im to, kaže, utječe na okus.

– Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i okus druge
hrane u hladnjaku, što može utjecati na njihov okus
– objasnio je.

Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako
‘pokupiti’ druge mirise, a to ovaj chef, kako kaže, često u svom
restoranu iskoristi da poboljša omlet.

– Kad imam npr. tartufe, stavim ih u zdjelu s rižom i na vrh
stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i
ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja
koja su stajala pokraj tartufa i samo s njima napravim kajganu,
ona će imati okus kao da je napravljena s tartufima –
rekao je James za Express.

Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u
hladnjaku, no ako prema savjetu ovog chefa želite to
izbjeći, bitno je da ih držite na nekom hladnom i
suhom mjestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne
mijenja naglo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije