Uz predmete, istaknuo je i koji sastojci bi vam mogli pomoći kada ste u žurbi...
Kuhinjski pribor može koštati jako puno, a ako volite kuhati i
često to radite, onda vjerojatno ponekad kupite nešto što mislite
da će vam olakšati posao i tako potrošite dosta novaca. No, jedan
kuhar otkrio je koja se dva predmeta zaista isplati stalno imati
u kuhinji, piše
Mirror.
Stručnjakova prva kuhinjska namirnica bila je jedna dobra tava.
Objasnio je da je to bitno jer će tava vjerojatno biti
svestrana, posebno kada pripremate obiteljska jela u samo jednoj
tavi. Ističe da nema potrebe za kupovinom gomile tava, već biste
trebali investirati u dvije ili tri koje će bit zaista dobre i
koje ćete stalno koristiti.
Prema kuharu, drugi predmet koji trebate imati u svojoj kuhinji
je kvalitetan ribež za povrće.
– Odličan je za ravnomjerno rezanje povrća, a s obzirom da povrće
ide u gotovo sve, to vam je zaista potrebno – rekao je.
A kada su u pitanju sastojci koje biste uvijek trebali
imati u kuhinji, i za to ima odgovor. Osim očitog, poput soli i
papra, preporuča i da uvijek malo nasjeckanog luka i
češnjaka spremite u zamrzivač jer će vam ubuduće jako pomoći kada
ste u žurbi.
– Luk i češnjak osnova su toliko mnogo jela od curryja do raznih
mesnih jela. Olakšajte si tako što ćete ih smrznuti i odmah
izvaditi iz zamrzivača kada vam zatreba – dodao je.