Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris.
Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne mirišu. Ovo
se događa zbog raznih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili
spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj
problem.
Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se
ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris.
Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i
nakon toga ne mirišu, operite ih povremeno na 90 stupnjeva. Ako
ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro
poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će
neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu
prljavštinu i bakterije. Može se upotrijebiti svaki sastojak
posebno ili ih kombinirati u pranju.
Dovoljno je pola šalice octa uliti izravno u bubanj perilice za
rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti
mrlje, bakterije i plijesan. S druge strane, soda bikarbona
dodaje se u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će uz
neugodne mirise ukloniti i mrlje od hrane, ulja, uspostaviti
dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.