Zasigurno vam ponekad na dnu vrećice ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, no postoji način kako to izbjeći.
Kokice su mnogima omiljena grickalica, a pogotovo kada se radi o
onima koje se pripremaju u mikrovalnoj pećnici. Iako vjerojatno
mislite da ih pripremate točno kako treba, moguće je ipak radite
određene pogreške. Zasigurno vam na dnu vrećice često ostanu
zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, a kako se to
ne bi događalo, potreban vam je samo jedan jednostavan trik,
piše Daily Mail.
Dovoljno je, kako i stoji na uputstvu za upotrebu,
da zagrijete mikrovalnu prije ubacivanja kokica. U
uputstvima piše sljedeće: “Za najbolje rezultate zagrijte
mikrovalnu zagrijevanjem šalice vode oko jednu minutu. Šalicu
zatim izvadite prije nego što ubacite kokice,” Također, prije
nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi
se sol ravnomjerno rasporedila.
Na poleđini vrećice postoje i drugi naputci za pripremu kokica
vrijedni pažnje, uključujući podizanje kokica s poda mikrovalne
pećnice i stavljanjem preokrenute posude ispod vrećice. To,
naime, dovodi vrećicu u liniju s ‘grijačem’ mikrovalne
pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto
vrijeme.Također, zaustavljanje i pokretanje mikrovalne pećnice
tijekom pečenja, može dovesti do loših rezultata.
Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokice mogu biti
gotove između jedne minute i 15 sekundi i pet minuta, pa je
vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za
pečenje, kada dobijete savršenu količinu.
“Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i
zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na
dvije do tri sekunde između pucanja”, također piše na paketu.