vrlo jednostavno

Jeste li pogrešno pripremali kokice iz mikrovalne? S ovim trikom bit će odlične!

Zasigurno vam ponekad na dnu vrećice ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, no postoji način kako to izbjeći.

Kokice su mnogima omiljena grickalica, a pogotovo kada se radi o
onima koje se pripremaju u mikrovalnoj pećnici. Iako vjerojatno
mislite da ih pripremate točno kako treba, moguće je ipak radite
određene pogreške. Zasigurno vam na dnu vrećice često ostanu
zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, a kako se to
ne bi događalo, potreban vam je samo jedan jednostavan trik,
piše Daily Mail.

Dovoljno je, kako i stoji na uputstvu za upotrebu,
da zagrijete mikrovalnu prije ubacivanja kokica. U
uputstvima piše sljedeće: “Za najbolje rezultate zagrijte
mikrovalnu zagrijevanjem šalice vode oko jednu minutu. Šalicu
zatim izvadite prije nego što ubacite kokice,” Također, prije
nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi
se sol ravnomjerno rasporedila. 

Na poleđini vrećice postoje i drugi naputci za pripremu kokica
vrijedni pažnje, uključujući podizanje kokica s poda mikrovalne
pećnice i stavljanjem preokrenute posude ispod vrećice. To,
naime, dovodi vrećicu u liniju s ‘grijačem’ mikrovalne
pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto
vrijeme.Također, zaustavljanje i pokretanje mikrovalne pećnice
tijekom pečenja, može dovesti do loših rezultata. 

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokice mogu biti
gotove između jedne minute i 15 sekundi i pet minuta, pa je
vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za
pečenje, kada dobijete savršenu količinu.

“Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i
zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na
dvije do tri sekunde između pucanja”, također piše na paketu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije