Kuhanje počnite, savjetuje chef. stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.
Iako je idealan prilog mnogim jelima, mnogi izbjegavaju
spremati rižu i ne serviraju je često jer im je predugo čekati i
do 25 minuta da se skuha ili im pak loše ispadne; ili pretvrda
ili gnjecava.
Zato je jedan kuhar otkrio kako rižu skuhati puno brže, a da
ona ipak ispadne savršena.
U videu koji je pogledan više od 735.000 puta britanski chef
Tristan Welch objasnio je kako možete skuhati rižu za samo 15
minuta.
– Ovo je riža koja štedi energiju i skraćuje vrijeme za
jednu trećinu – kaže Tristan.
Kuhanje počnite, savjetuje chef, stavljanjem riže u zdjelu i
ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno
će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda
ne postane bistra.
– Tako ćete ukloniti više škrobne prašine koja uzrokuje da riža
postane ljepljiva – kaže.