Svakodnevne pogreške koje radite s daskom za rezanje, a i ne znate da su krive.
Meso i povrće ne biste trebali rezati na istoj dasci zbog
zagađenja različitim stvarima. To možete lako riješiti
označavanjem svojih daski određenom bojom, recimo crvenom za meso
i zelenom za povrće.
1. Režete na skliskoj podlozi
Ako je vaša daska ili radna površina skliska, velika je mogućnost
da će vam se omaknuti ruka i porezat ćete se. Lako ćete riješiti
ovaj problem stavljanjem kuhinjske krpe ispod daske.
2. Pogrešna veličina daske
Kada ne želite zatrpati vaše ormariće ili ladice u kuhinji, često
kupite premalu dasku za rezanje pa vam je teže rezati i povrće i
meso vam ispada s nje. Da biste provjerili je li vaša daska
dovoljno velika, samo uzmite nož za rezanje, postavite ga
dijagonalno na dasku i ako je daska manja od njega, nije dobra za
rezanje.
3. Stavljate ih u perilicu suđa
Daske za rezanje ne bi trebale biti izložene vrućini toliko dugo
koliko traje pranje jer to prouzročuje oštećenje daske i pucanje.
A pukotine u dasci koje ne možete dobro oprati savršeno su
mjesto za bakterije.
4. Spremate stare daske
Iako ih više ne koristite, i dalje spremate svoje daske u
kuhinjske ormariće. A kao što smo već spomenuli, pukotine su
savršeno mjesto za bakterije, čak i ako ih više ne koristite.