U svega samo minuta imat ćete ukusne slane grickalice kojima sami možete birati začinjenost i debljinu
Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira jednostavno je i zabavno, a
sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne
traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa
ili mijenjati debljinu čipsa, piše AllRecipes.
Sastojci:
4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
3 žlice soli
1 litra ulja za duboko prženje
Priprema:
1. Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne
vode. Ocijedite ih i isperite, a zatim posudu napunite vodom i
dodajte sol.
2. Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30
minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
3. Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške
krumpira pržite u manjim serijama.
4. Kad počnu dobivati zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na
papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne
isprže.
5. Po želji začinite sa solju.