svježe povrće

Ovaj način skladištenja održava špinat svježim i do nekoliko tjedana kasnije

Špinat može uvenuti i postati sluzav poput većine lisnatog povrća, ali uz pravilnu metodu skladištenja, ostat će svjež tjednima.

Špinat je savršeno zeleno povrće za bilo koji obrok, ali
poznato je da ga je teško održavati svježim.

Ako lišće nije mokro, brzo će izblijedjeti i postati žuto ili
smeđe kako dani prolaze. Čak i kada se čuva u hladnjaku,
listovi se teško održe dulje od nekoliko dana, ali postoji
rješenje.

Kako špinat traje duže

Jedna osoba je na Redditu napisala: “Konačno sam shvatila kako
svježi špinat može duže trajati.” Objasnila je da lišće treba
odmah izvaditi iz originalnog pakiranja kako bi im se produžio
rok trajanja. “Prebacivanje u plastičnu vrećicu s patentnim
zatvaračem nakon kupnje i umetanje presavijenog papirnatog ubrusa
smanjuje vlagu koja se skuplja u originalnoj vrećici. Ovako
ostaje svjež tjednima kasnije umjesto da se pokvari kroz tjedan
dana.”

Za dodatnu svježinu, špinat se može oprati prije prebacivanja u
plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem, ali mora se temeljito
osušiti. To možete učiniti tako da lišće ocijedite u cjedilu
prije nego što ih obrišete čistom kuhinjskom krpom. Nakon toga,
presavijte papirnati ručnik u vrećicu sa zatvaračem i napunite je
čistim, suhim špinatom.

Papirnati ubrus je ključan

Mnogi korisnici su otkrili svoje trikove za pohranu, a mnogi su
se složili da odvajanje špinata na manje dijelove pomaže. Jedna
osoba je odgovorila: “Kupila sam veću količinu svježeg špinata i
podijelila ih u nekoliko manjih vrećica. Stavila sam nekoliko
vrećica s označenim datumom u hladnjak. Također sam stavila
nekoliko vrećica u zamrzivač bez papirnatih ubrusa. Smanjila sam
količinu otpada tako da sam sretna.”

Druga osoba je dodala: “Često sam bila frustrirana jer sam ga
bacala svaki tjedan, ali moja kći voli špinat. Drago mi je da ovo
funkcionira”

Prema riječima stručnjaka za skladištenje hrane, papirnati ubrus
je najvažniji element ove metode za produljenje roka trajanja
špinata. Objasnili su da je previše vlage primarni čimbenik zbog
kojeg se špinat kvari u hladnjaku, no papir upija višak kako bi
listovi ostali svježi i hrskavi, piše Express.co.uk.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije