Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Kako početi vježbati i ne odustati

VIDEO Kako početi vježbati i ne odustati
Fitness Studio FitLife

Prva tri mjeseca je najteže izdržati s obzirom na to da još nema navike koja će se u nekoliko mjeseci stvoriti i vi nećete moći izdržati tjedan dana bez treninga što će kod vas izazvati ponos i samopoštovanje.

Dani su kraći i hladniji pa se samim time javlja i potreba za kretanjem. U svim se fitness centrima već službeno otvorila nova sezona vježbanja i grupe su se u startu popunile, no, neće to potrajati dugo jer već krajem studenog očekujemo postepeni pad.

Kako ustrajati, ne odustati i biti redovit na treningu? Najprije je važno dobro odabrati program koji želite vježbati, isprobati nekoliko treninga u okolici i tek tada odabrati trenera kod kojeg ćete odlaziti na treninge. Vi u treneru morate naći osobu koja vam je draga i koju poštujete, ako vam ne sjedne na prvu, potražite drugog jer vrlo vjerojatno nećete dugo moći izdržati kod osobe koja vam se ne sviđa.

Trening je ozbiljna stvar i nikako vam ne preporučujem samostalno vježbanje, osobito kada ste na samom početku gdje je budno oko trenera najvažnije. Vi ne znate napraviti posturalnu statičku i dinamičku analizu tijela, a vaš trener će to prvo napraviti i to tako bezazleno da vi nećete niti primijetiti.

Trener će na samom početku dobiti sve informacije koje su važne za nastavak vaše vježbačke karijere što će vama značiti sigurnost i povjerenje, a to je najvažniji osjećaj kojeg vi kao rekreativac morate osjetiti na početku jer, ako vi svojem treneru ne vjerujete ne možete ni očekivati dugotrajnu vježbačku karijeru. Kako na početku ne bi brzo odustali važno je da vam je na treningu lijepo, koliko god bilo teško tijekom samog treniranja, ono što će vas vratiti natrag na sljedeći trening je ugoda, zadovoljstvo i ponos samim sobom baš kao i lijep osjećaj nakon.

Prva tri mjeseca je najteže izdržati s obzirom na to da još nema navike koja će se u nekoliko mjeseci stvoriti i vi nećete moći izdržati tjedan dana bez treninga što će kod vas izazvati ponos i samopoštovanje. Koliko god nekada bilo teško ne plašite se nastaviti i pojačati tempo, ponavljanja ili težinu jer vaš napredak ovisi o tome, a ako nema napretka nema ni vas u teretani ili fitnes centru.

Svima dođe dan kada je teretana zadnji izbor na listi, ali budite ustrajni i uporni i ne odustajte. Nemojte čekati da dođe motivacija jer ona u trenutku kada morate ustati često i sama zbiše, želim reći, koliko god teško bilo i ne trenira vam se, ustanite i hodajte ravno naprijed prema cilju.

Mali koraci svaki dan ne čine puno, ali nakon godine dana malih koraka napravite ćete cijelu vojsku koraka i uspjeha. 

Sretno!

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6025

Reci što misliš!