Vijesti / Životni stil

SNAGA I MIŠIĆI

Trikovi koji pomažu: Kako ostati motiviran i vježbati kada je vani hladno

Trikovi koji pomažu: Kako ostati motiviran i vježbati kada je vani hladno
Ilustracija

Zima je savršeno vrijeme za isprobavanje te nove aktivnosti koju dugo želite naučiti, ali jednostavno niste imali priliku...

Hladno, kišno ili snježno vrijeme iznenada vas je natjeralo da ostanete u kući, ali nemojte zaboraviti da ćete zbog vježbanja tijekom zime imati više energije i biti bolje raspoloženi. Srećom, možete ostati motivirani čak i tijekom zime:  

1. Vježbajte kod kuće

Zaglavili ste se kod kuće zbog kišnog ili hladnog vremena? Preskočite vježbanje u teretani i umjesto toga vježbajte kod kuće.

Upotrijebite vlastitu tjelesnu težinu i odradite jednostavne, ali učinkovite vježbe poput čučnjeva, sklekova i slično. Preskočite vježbe u kojima skačete kako se vaši susjedi ne bi žalili na buku. Ako želite dodati još veći izazov kućnim vježbama, pronađite na internetu neki dobar program za vježbanje kod kuće i krenite u akciju.

2. Isprobajte neku novu aktivnost

Zima je savršeno vrijeme za isprobavanje te nove aktivnosti koju dugo želite probati, ali jednostavno niste imali priliku. Probajte razmišljati izvan okvira pa probajte nešto što će vam biti zabavno i novo za učenje. 

Razmislite o borilačkim vještinama ili boksu, tečajevima poput plesa na svili ili gimnastike za odrasle, plesnom tečaju ili se naučite penjati po stijenama. Ove vrste aktivnosti motivirat će vas i tijekom zime, ali i podići raspoloženje jer svi se osjećamo bolje kada naučimo nešto novo.

3. Nagovorite prijatelje da vježbaju s vama

Umjesto da nakon posla idete na piće s prijateljima, pokušajte neku novu aktivnost i odlučite se na zajedničko vježbanje. Vježbanje s prijateljima odličan je način povezivanja, a nakon toga ćete se osjećati puno uspješnije nego da ste popili čašu vina ili pojeli pizzu. 

4. Više kalorija je dobra motivacija

Ako vam je jedan od ciljeva izgradnja snage i povećanje mišića, zima može biti sjajno vrijeme da se usredotočite na to jer već vjerojatno jedete malo više nego što je to normalno, a mišićima je potrebno gorivo (kalorije) da biste se razvili i ojačali. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6025

Reci što misliš!