Vijesti / Životni stil

zasad jedini u naselju

FOTO Mateja Ljubek i Mihaela Rudolf udružile snage - u Novoj Vesi Petrijanečkoj otvoren frizerski i beauty salon

FOTO Mateja Ljubek i Mihaela Rudolf udružile snage - u Novoj Vesi Petrijanečkoj otvoren frizerski i beauty salon
Općina Petrijanec

U Novoj Vesi Petrijanečkoj u subotu, 2. studenog, otvorio se frizerski salon - zasada jedini u tom mjestu.

U Novoj Vesi Petrijanečkoj u subotu, 2. studenog, otvorio se frizerski salon - zasada jedini u tom mjestu. Royal M - frizerski boutique salon i LuMar Diamonds za uređenje noktiju otvorile su Mateja Ljubek i Mihaela Rudolf.

Mateja Ljubek je 2008. godine upisala Srednju strukovnu školu u Varaždinu za frizerku.

- Što sam više učila o frizerstvu to sam se sve više zaljubljivala u to zanimanje. Kroz praksu sam jako puno učila od svoje prve šefice Vesne, koja me naučila raditi i koja me uvijek poticala da se usavršavam kako bi jednog dana postala vrsna frizerka. Kroz obrazovanje sam sudjelovala na raznim natjecanjima, gdje sam jednom prilikom na državnom natjecanju u frizerstvu osvojila drugo mjesto - prepričava Mateja, koja je nakon završetka školovanja nastavila raditi kod mentorice Vesne.

- Tamo sam naučila puno frizerskih tehnika i vještina koje mi i danas koriste da dobro i kvalitetno odrađujem svoj posao. Također, kroz rad sam sudjelovala i na danima vjenčanja gdje sam izrađivala revijske frizure koje su uvijek bile prepoznate kao kvalitetne i izuzetno maštovite, pa sam jednom prilikom osvojila i prvo mjesto.

273d7131e4ef94f4202f778771a5d7db.jpg?v=2

Nakon toga radila je u frizerskom studiju 'Glamour'.

- Zbog zatvaranja tog frizerskog studija, otišla sam raditi kod svoje posljednje šefice Barbare u frizerski atelier 'Urban Baroque'. Čast mi je i nju istaknuti kao veoma važnu kariku na mom putu da ostvarim svoj san jer sam kod nje prolazila puno seminara i usavršavanja, te učila razne frizerske vještine kako bih bila uspješna u svom radu.

Godine 2017. bila je, kaže, dovoljno spremna da krene u vlastiti posao.

- Tad sampoložila majstorski ispit kako bih mogla krenuti s otvaranjem salona. Moram napomenuti da mi se na ovogodišnjem Špancirfestu pružila izuzetna prilika da za koncert izrađujem frizuru pjevaču Boži Vreći zbog čega sam bila jako uzbuđena i sretna. Kroz veoma dugo i stresno razdoblje kroz koje sam prošla do otvaranja svog frizerskog boutiquea, napokon je na jesen 2019. godine bilo sve spremno. Samim time došla sam do velikog 2. studenog kad je bilo svečano otvorenje mog salona pod nazivom 'Royal M frizerskog boutique-a'. Važno mi je da naglasim kako se u mom boutique-u nalazi i beauty lounge 'LuMar Diamonds' - istaknula je Mateja.

4999a191ab2b68887d345fdae7d6f610.jpg?v=2

Beauty lounge posjeduje Mihaela koja će pružati usluge šminkanja, izrade noktiju i ugradnje trepavica.

- Zajedno želimo ostvariti svoje snove pa se nadamo uspješnom partnerstvu. Ovim putem uz pregršt emocija kojima sam bila preplavljena želim se zahvaliti cijeloj svojoj obitelji, rodbini, prijateljima, susjedima, klijentima i Općini Petrijanec na pomoći koju su mi pružali od početka gradnje mog frizerskog boutiquea, te se zahvaljujem na velikodušnoj podršci koju sam od njih dobivala.

Mihaeli je ovo također veliko ostvarenje sna. Svoju ljubav prema kozmetici otkrila je još u tinejdžerskim godinama, ali ju je životni put odveo u vode ekonomista. Nakon rođenja drugog djeteta odlučila je svoj talenat usavršiti, te je sve ovo posvetila svojoj djeci.

- Njima sam posvetila i ime salona Lumar, Luka i Marta. Nudim uslugu šminkanja za sve prigode, edukacije iz područja makeup-a ugradnju trepavica te ugradnju noktiju - kazala je.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6025

Reci što misliš!