Vijesti / Životni stil

NAJBOLJI IZBOR

Što jesti za večeru ako želite izgubiti kilograme?

Što jesti za večeru ako želite izgubiti kilograme?
Ilustracija

Ove brze i hranjive ideje pomoći će vam da izbjegnete hranu koja je loša za gubitak kilograma...

Mnogi ljudi imaju isti problem, jedu zdravo tijekom dana, a onda se opuste tijekom večeri i u sebe unesu nezdrave i kalorijski jake namirnice. Često uz takve obroke ide i čaša vina koja samo poveća kalorijski unos. Ako ste se pronašli u ovoj rutini, vrijeme je da prekinete ovaj obrazac. 

1. Ne možete čekati

Kada stignete kući prošli su sati od vašeg posljednjeg obroka i teško vam je čekati da večera bude spremna. Uzmite četvrtinu šalice badema i pojedite jedan po jedan dok pripremate brzu juhu ili neki drugi obrok, objasnila je nutricionistkinja Cynthia Sass za Health.

2. Zelena salata

 

Započnite večeru jednostavnom salatom: malo je kalorija, a istraživanje Sveučilišta Penn State pokazuje da salata na početku obroka može smanjiti ukupni unos kalorija i do 12 posto. Tako ćete unijeti dovoljnu količinu vlakana koja su nužna ako želite smršavjeti. Vlakna će vam pomoći da budete dulje siti, piše Eatingwell. 

3. Bjelančevine

Govedina, piletina, svinjetina, riba, tofu ili grah - nije važno koje ćete odabrati, sve ove namirnice bogate su proteinima. I ne zaboravite na mliječne proizvode: nedavno istraživanje, objavljeno u časopisu Journal of Nutrition, otkrilo je da protein u mliječnoj masti može pomoći kod mršavljenja i u izgradnji mišića.

4. Cjelovite žitarice

Vjerojatno već znate da vaša prehrana treba sadržavati cjelovite žitarice. Ali odabir cjelovitih žitarica poput smeđe riže i kvinoje te kruha od cjelovitih žitarica može vam dati dodatnu prednost kada je u pitanju mršavljenje. Istraživači primjećuju da su cjelovite žitarice bogate magnezijem, mineralom koji regulira metabolizam masnoća.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video