Vijesti / Životni stil

ovo morate nabaviti

Sjedilački način života više nikada neće biti isti: Izumili stol za ležanje na poslu

Sjedilački način života više nikada neće biti isti: Izumili stol za ležanje na poslu
Altwork

Navikli smo na radni stol i nevjerojatno neudobnu stolicu u uredu na kojoj, do kraja dana, završimo u nekom čudnom, poluležećem položaju. Uskoro bi to moglo postati povijest - izumljen stol i stolica u jednom i to za ležanje.

Neki su se već u uredu unaprijedili odabirom stajaćih stolova kako bi leđa, držanje i kralježnica zaposlenika bila u dobrom stanju. Kompanija The Altwork Station otišla je nekoliko godina u budućnost sa svojim futurističkim dizajnom novog uredskog stola. Zapravo, to nije samo stol - to je stolica koja ima sve što vam treba zakačeno za sebe.

'Stol, miš, kompjutor, tipkovnica i monitor - okruženi ste svime što vam treba', kažu iz kompanije. Najbolja stvar ovog izuma je ta što korisnicima dopušta da su u ležećem položaju. Tako će, tvrde izumitelji za LADBible.com, zaposlenici biti bolje fokusirani na zadatke.

Očekivano, ovaj izum nije jeftin - 52 000 kuna treba izdvojiti za stolicu koja ima utičnice i kućište koje može držati teške kompjutore. ŠTO MISLITE?

'Beskrajno sjedenje ili stajanje dovodi do nervoze - nemirne noge, neispravna kralježnica dovode do dekoncentracije. Uz ovu stolicu se vaš mozak više fokusira na posao i zadatke. Samo se trebate osloboditi straha da će vam ekran pasti na lice.'

Ipak, neki misle kako ovo nije dobro rješenje jer nekih 6 do 8 sati u prosjeku provedemo spavajući, dakle u ležećem položaju. U istom ćemo provesti još 6 do 8 sati na poslu. Izumitelji su i na to mislili, pa se tako stolica može podesiti na sjedeći položaj.


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video