Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Trening težinom vlastitog tijela

VIDEO Trening težinom vlastitog tijela
Fitness Studio FitLife

Svaki vježbač početnik, potpuno zdrav, koji želi kod kuće odraditi trening, može odraditi ovaj koji sam pripremila samo za vas, i tako osnažiti cijelo tijelo.

Naše je tijelo slobodan uteg uz pomoću kojeg možemo izvoditi vrhunske treninge i tijelo dovesti do forme života. Pogledajte samo kako izgledaju gimnastičari, kao grčki bogovi s isklesanim tijelima i velikim mišićima, a glavno oružje u treningu im je njihovo vlastito tijelo. 

Nisam osoba koja promovira rad s isključivo težinom vlastitog tijela, čak dapače, potrebno je raditi i s ostalim slobodnim utezima, a to su razna vanjska opterećenja koja dodajemo treningu, stoga vam svakako preporučujem rad s vanjskim opterećenjem kako bi trening bio raznovrstan i što kvalitetniji.

Primjerice tu spadaju girje, bučice, lopte, trake, gume, vijače, šipke i slični rekviziti koji ne zahtijevaju puno prostora, nisu mašine i ne trebaju napajanja na struju te samim time zahtijevaju osnovnu razinu znanja. Ta osnovna razina znanja očituje se prvenstveno u krajnjem rezultatu, a on može biti dobar ili loš. Svaki dobar rezultat osnova je dobrog treninga, a loš lošeg. Da bi dotaknuli girju, prvo morate znati dobro raditi sve vježbe s težinom vlastitog tijela, to je osnova svakog čvrstog i lijepo oblikovanog tijela.

Čučanj s girjom znači da ste toliko napredovali da vam je potrebno vanjsko opterećenje jer u suprotnom vaš mišiće neće rasti, te će vaše tijelo stagnirati.

Girju dodajemo kao progresiju, stoga se ne žurite s dodavanjem vanjskog opterećenja jer je svaka osoba prvo morala naučiti pravilan čučanj s težinom vlastitog tijela, da bi dodali girju ili bučice i otežali izvođenje.

Svaki vježbač početnik, potpuno zdrav, koji želi kod kuće odraditi trening, može odraditi ovaj koji sam pripremila samo za vas, i tako osnažiti cijelo tijelo.

Osjećaj nakon odrađenog treninga je nevjerojatan i vjerujem da ćete se i vi primiti posla, ako još niste jer je ljeto sve bliže, a vremena sve manje. Uostalom, ne želite valjda svima objašnjavati zašto vam je još ostalo zimskog potkožnog masnog tkiva, pa, primite se posla.

Vrlo je jednostavno, sve vježbe radite jednu za drugom sa što manje pauze između, napravite nekoliko setova, a najbolje da se pri svakom setu pripazi na to da forma vježbe ne propada, čim krene s propadanjem, prekinite ovaj glavni dio treninga, dobro se istegnite i ohladite. 

Sretno!

Ivana Posavec

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video