Vijesti / Životni stil

inteligentne životinje

Mačke same nauče koristiti svoj wc, a evo i kako

Mačke same nauče koristiti svoj wc, a evo i kako
Ilustracija

Vlasnici mačaka tvrde da je jako praktično što svoju mačku ne moraju učiti kako da obavi nuždu, ali kako to mačke znaju?

Mačke su prilično čiste i uredne životinje, čiste se same i ne mora ih se učiti na mačji wc. Od rođenja domaće mačke znaju gdje trebaju obaviti nuždu, za razliku od psića koji će često ostaviti tragove na tepihu prije nego što ih se trenira.

Iz Reader's Digesta odlučili su dati odgovor na misterij kako to mačke znaju od rođenja. Glavni odgovor na to pitanje su životinjski instinkti. Veterinari tvrde da mačke imaju nasljednu želju da zakopaju svoje ostatke u zemlju kako bi sakrile mirise od drugih životinja. S obzirom na to da mačji wc podrazumijeva prikladnu posudu i pijesak koji je odlične teksture, mačke od malena idu prema svojoj posudi za wc. 

Veterinari tvrde da se vrlo rijetko događa da mačka ne nauči koristiti svoj mačji wc i savjetuju njihovim vlasnicima da ih se odvede veterinaru na daljnje pretrage jer s takvom mačkom možda nešto nije u redu. 

Ako vaša mačka inače zna koristiti svoj wc, ali to nekada ne učini, radi se o namjernoj reakciji koja se može dogoditi zbog nekoliko razloga.

Prvi razlog može biti da je posuda koja se koristi kao wc premala što možete riješiti kupovanjem veće posude.

Drugi razlog je da ste posudu stavili na bučan i prometan dio kuće što vašu mačku uznemirava i ne želi obavljati nuždu na tom mjestu.

A zadnji, najčešći razlog je da niste očitili wc svoje kućne ljubimice ili ljubimca, a mačke su uredne životinje koje ne podnose nečistoću. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/macke-same-nauce-koristiti-svoj-wc-a-evo-i-kako-1377761 - www.vecernji.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video