Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Šest unilateralnih vježbi bučicama

VIDEO Šest unilateralnih vježbi bučicama
Fitness Studio FitLife

Sve vježbe radite jednu za drugom s minimalno pauze između, kada dođete do kraja ponovite sve i na drugu stranu.

Uspravan trup je uvijek ljepši od pognutog i pogrbljenog, ali i daleko zdraviji. Često ljudi znajući da su pogrbljeni žele isforsirati uspravan položaj, no, to se ne može postići bez vježbanja ili barem malo kretanja. Mišići prednje i stražnje strane trupa, zdjelice i nogu su najviše pogođeni modernim životnim stilom. 

Postura koja je godinama nosila težak teret, loše kretanje i nemar ne može preko noći postati zdrava i snažna. Potrebno je raditi na balansu. Primjer, na poslu sjedimo i u vrlo smo neprirodnom položaju, ipak, nećemo dati otkaz koliko god tijelo podnosi tereta već ćemo nakon posla vježbati kako bi tijelo dobilo pokrete koji su mu prirodni i na taj način poboljšali sveukupno stanje lokomotornog sustava.

Kako najviše radimo trup, ruke, zdjelicu i noge, osmislila sam trening sa šest unilateralnih vježbi u kojima radimo gornji  i donji dio tijela, a to su trup, ruke, zdjelicu i noge, a sve kako bi ga dobro osnažili.

Preporučujem da ove vježbe radite kao dodatak svojem standardnom treningu ili ako nemate nikakav program po kojem vježbate, odradite uz vježbe za ostatak tijela. Nikada nemojte biti lijeni za odraditi trening jer je u današnje vrijeme on neophodan. Smrtnost od kardiovaskularnih bolesti je u našoj zemlji i dalje vodeća, a sve zbog modernog i vrlo nepovoljnog životnog stila.

Krećite se, potrčite povremeno i vježbate kako bi pomladili organizam, boravite u prirodi i na suncu, udahnite svježi zrak kako bi se tijelo mentalno i fizički opustilo. Nemojte postati robovi modernog doba jer za zdravlje je potrebno malo, a dobit ćete jako puno. 

Kako bi ovaj trening uspješno odradili potrebne su vam bučice koje možete i improvizirati s dvije manje boce od vode.

Prije ovog glavnog djela treninga nemojte zaboraviti na zagrijavanje i razgibavanje, a sve kako ne bi došlo do naglih trzajnih kretnji koje bi se mogle rezultirati u obliku lakših ozljeda ili istegnuća mišića koje nisu ugodne.

Sve vježbe radite jednu za drugom s minimalno pauze između, kada dođete do kraja ponovite sve i na drugu stranu.

Jednoručno veslanje bučicom x 10 

Kratko podizanje trupa x 10

Čučanj+rameni potisak x 10

Letenje bučicama x 10

Jednonožno mrtvo dizanje x 10

Potisak x 10

Sve ponovite u nekoliko krugova, najbolje između tri do pet.

picture
 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!