Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Funkcionalni trening za funkcionalno tijelo

VIDEO Funkcionalni trening za funkcionalno tijelo
Fitness Studio FitLife

Budite što precizniji i ne žurite.

Moderan životni stil, a to uključuje puno sjedenja, loših nekontroliranih pokreta i nekretanje donosi nefunkcionalno tijelo. Ono iz dana u dan, pod lošim uvjetima i našom nebrigom, postaje nemobilno, nestabilno, tromo i ukočeno. Stoga je potrebno raditi na svim funkcionalnim i motoričkim sposobnostima.

Važno je da odaberete program uz pomoću kojeg ćete raditi upravo to, funkcionalne pokrete, učiti tijelo pravilnim obrascima kretanja i ponašanja u prostoru. Na taj ćete način dobiti funkcionalnost i vaše će tijelo biti spremno na sve zadaće pred koje ga postavite.

Iznenadite ga povremeno, dajte mu da se pozitivno šokira, da raznim reakcijama i pokretima tijela svladava velike težine, da se kreće u svim smjerovima, da se rotira, puzi, skače, povlači, gura itd. Stoga sam samo za vas kreirala jedan funkcionalni set, radi se o vježbama s težinom vlastitog tijela, a potrebno ih je dobro proučiti kako bi bili sigurni da ih izvodite tehnički točno.

Vježbanje mora biti sigurno i učinkovito, stoga ne čekajte već se pokrenite ako još niste.

Na početku se dobro zagrijte, obradite cijelo tijelo, napravite razgibavanje i tek tada krenite u ovaj set koji će vam predstavljati glavni dio treninga. Budite što precizniji i ne žurite.

Na kraju napravite hlađenje i dobro se istegnite. 

Žablji skok + puzanje unatrag x 10

Stražnji naizmjenični iskorak + sumo čučanj x 10 (ukupno 20 sumo čučnjeva)

Rotacija trupa + dijagonalni tap suprotnim dlanom u stopalo x 10/10

Obrnuti upor hodanje + pružanje suprotne ruke i noge x 10

Pokušajte napraviti 10 serija.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video