Vijesti / Životni stil

BRZO I LAKO

Riješite se neugodnih mirisa iz madraca i tepiha: Trebaju vam samo dva prirodna sastojka

Riješite se neugodnih mirisa iz madraca i tepiha: Trebaju vam samo dva prirodna sastojka
Ilustracija

Osim što rješavaju neugodne mirise, uklanjaju i alergene te čestice prašine.

Tepisi i madraci u kućanstvu svakodnevno se koriste te se prljaju i ispuštaju neugodne mirise. Kako biste savršeno očistili svoje kućanstvo od ovih mirisa, važno je održavati čistoću tepiha i madraca, a u tome će vam pomoći dvije stvari - soda bikarbona i esencijalno ulje.

Jedna žena podijelila je na svom TikTok profilu kako soda bikarbona i esencijalno ulje učinkovito dezodoriraju tepihe i madrace od neugodnih mirisa te otkrila kako koristiti njezin trik.

Sve što trebate napraviti je u jednu posudu s poklopcem staviti jednu šalicu sode bikarbone te deset do petnaest kapljica omiljenog esencijalnog ulja. Zatim stavite poklopac te dobro protresete posudu oko 30 sekundi. Mješavinu pospite po svojim madracima, dobro utrljate te ostavite da djeluje sat do dva, a zatim usišite. Uz to što dezodoriraju madrace, pomažu kod rješavanja alergena i čestica prašine koji bi mogli uzrokovati probleme.

Što se tiče tepiha, ponovite isti proces, samo ostavite da djeluje oko 15 do 20 minuta. Ponavljajte svakih šest mjeseci i vaša kuća više neće imati problem s neugodnim mirisima.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!