Vijesti / Životni stil

VRLO JEDNOSTAVNO

Odjeću koja zahtjeva kemijsko čišćenje možete održavati i kod kuće: Napravite svoju otopinu

Odjeću koja zahtjeva kemijsko čišćenje možete održavati i kod kuće: Napravite svoju otopinu
Ilustracija

Puno je lakše nego što mnogi misle, ali i jeftinije.

Redovito nošenje određene odjeće u kemijsku čistionicu nije baš jeftino, a osim toga u tom procesu koriste se jake kemikalije koje mogu oštetiti tkaninu nakon nekog vremena.

Dobra vijest je da to više ne morate raditi! Stručnjaci za pranje rublja otkrili su da se većina odjevnih predmeta na kojima piše da zahtjevaju kemijsko čišćenje zapravo može održavati kod kuće - i to jednostavnije nego što mislite, prenosi Well And Good.

Modna dizajnerica Angelina McCullar na svom YouTube kanalu 'BlueprintDIY' objavila je video na ovu temu i otkrila kojom metodom se koristi.

Na sve mrlje koje su na komadu odjeće koji tretirate stavite malo vode i sredstva za uklanjanje istih. Drugom stranom tkanine, onom čistom, trljajte.

Nakon toga vrijeme je da napravite svoju otopinu! Uzmite jednu šalicu tople vode, 1/4 šalice octa, jednu žličicu boraksa, jednu žličicu izbjeljivača na bazi kisika i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru (ona koristi lavandu). Čistu bijelu krpu umočite u otopinu i zajedno s komadom odjeće ju stavite u vrećicu za sušilicu. Sušite 30 minuta.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video