Vijesti / Životni stil

ZANIMLJIVO

Muškarci, jeste li ikada fizički osjetili ženin orgazam? Evo kakav je točno osjećaj i što se događa u tom trenutku

Muškarci, jeste li ikada fizički osjetili ženin orgazam? Evo kakav je točno osjećaj i što se događa u tom trenutku
Ilustracija

"Osjetio sam promjenu vlažnosti, ali i osjećaj pulsiranja", opisao je jedan muškarac.

U posljednje vrijeme sve više priča se o tome može li muškarac osjetiti kada žena doživljava orgazam. Pritom se ne misli da drhtanje njezinog tijela i stenjanje, već na fizički, anatomski osjećaj na penisu. 

Neki muškarci otkrili su za Cosmopolitan da su zaista to doživjeli, a evo kakav je točno osjećaj. Jedan 39-godišnjak rekao je da je siguran kako je osjetio ženski orgazam, ali i kako je drugačiji od žene do žene.

'Osjećaj je poput zatezanja i opuštanja oko vašeg penisa, poput pulsirajuće akcije', opisao je.

Drugi, 29-godišnjak, tvrdi kako automatski osjeti promjenu vlažnosti kod žene, ali i osjećaj 'skupljanja' ili grčenja.

Kako je to moguće i što to točno znači? Osjećaj zatezanja i grčenja koji opisuju posljedica je kontrakcije mišića zdjelice i rodnice kod žene, pa nije čudno da tu kontrakciju osjete i muškarci, ali to nužno ne mora biti orgazam - kod nekih žena zdjelica uopće ne sudjeluje u tom dijelu seksa. 

Također, sve ovisi i o samom penisu, odnosno njegovoj veličini i osjetljivosti živčanih završetaka. Muškarci s većim penisom imaju puno veće šanse iskusiti ovaj osjećaj. Kod nekih žena je, također, kontrakcija vagine tijekom cijelog odnosa intenzivnija nego kod drugih, pa muškarci lako to zamjene za orgazam i opisuju kao 'stiskanje'.

Da se lako mogu prevariti potvrđuju i rezultati jednog istraživanja u kojem je 85 posto muškaraca vjerovalo da je njihova partnerica doživjela orgazam, ali samo 64 posto žena potvrdilo je da jesu.

Kao i uvijek, stručnjaci tvrde da je komunikacija ključ dobrog seksualnog odnosa. Dakle, nemojte nagađati je li vaša žena doživjela orgazam već ju otvoreno pitajte.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video