Vijesti / Životni stil

OBRATITE POZORNOST

Vaš pas često laje, a nije vam jasno zašto? Ovo su neki mogući razlozi

Vaš pas često laje, a nije vam jasno zašto? Ovo su neki mogući razlozi
Ilustracija

Iako je to njihov način komuniciranja, može upućivati na ozbiljnije probleme.

Ne možete očekivati od psa da bude tiho i da nikada ne laje. Kada im dođe potreba, oni će to raditi, ma koliko se vi tome protivili. Ipak, pretjerano lajanje nije dobro i sigurno postoji neki ozbiljan razlog zašto to rade. Kada to primijetite, trebali biste potražiti mišljenje veterinara, ali do tada obratite pozornost na neke od mogućih uzroka.

Štite vas

Kada druga životinja ili osoba dođe na njihov teritorij, imaju potrebu zaštititi ga, a to rade lajanjem. Što je stranac bliže, to će pas više i glasnije lajati. U ovom slučaju, najbolje bi bilo skloniti ga kada znate da vam dolazi poštar, dostavljač ili neka osoba koju pas nikada prije nije vidio.

Strah

Ponekad laju u neki predmet ili na neki zvuk koji ih plaši. Maknite taj predmet ako je moguće.

Dosada

Kada ostanu sami kod kuće malo dulje, počnu lajati. Razlog je vrlo jednostavan - dosadno im je i to ih čini nervoznima i nesretnima. To je također povezano i s anksioznošću i samoćom.

Pozdravljanje

Kada pozdravljaju vas, druge pse ili vaše goste, to moraju učiniti lajanjem. Jednostavno, to je njihov način komuniciranja. Vi biste ih trebali od malena učiti da ne trebaju lajati na svakoga i da moraju znati neki red. Ako želite smanjiti pretjerano lajanje, nikada nemojte vikati na vašeg ljubimca. Samo ćete izgubiti energiju i živce, a oni neće prestati. Najbolje je da im se mirno približite i mirno s njima komunicirate. Psi mogu razumjeti i naučiti neke kratke riječi i njihovo značenje poput 'stani', 'ne', 'dođi'... Isto tako naučite ih značenju riječi 'tiho', prenosi Pink Villa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video