Vijesti / Životni stil

OBRATITE PAŽNJU

Znate li koliko često trebate mijenjati britvicu? Dermatologinja ima odgovor

Znate li koliko često trebate mijenjati britvicu? Dermatologinja ima odgovor
Ilustracija

Možda niste vodili pretjeranu brigu o ovom 'alatu' u svojoj rutini, ali biste trebali početi.

Britvice su jedan su od glavnih 'alata' u higijeni, ali rijetko se zapitamo koliko često bi ih trebalo promijeniti. To, naravno, ovisi i o tome koliko ih koristite i koliko su guste vaše dlake, ali dermatolozi su otkrili neki prosjek koliko dugo je jedna upotrebljiva. S obzirom na to da ih žene koriste za više dijelova tijela, brže se troše, ali su i više izložene bakterijama, pa bi ih obavezno trebale promijeniti već nakon nekoliko korištenja, otprilike 5-7, savjetuje dermatologinja Whitney Bowe.

Čak i ako se rijetko brijete, britvicu ne biste smjeli koristiti duže od mjesec dana zbog bakterija koje se nakupljaju. Ako istu koristite mjesecima, povećavate rizik od infekcija.

Kupaonica je jako vlažno mjesto, pa bi najbolje bilo čuvati ovakve stvari izvan nje. Nikako nemojte svoje brijače ostavljati na okviru kade gdje će se stalno vlažiti.

'Porežete li se malo jače, a britvica je stara, otvori na koži mogu omogućiti bakterijama da uđu i šire infekciju', objasnila je Bowe i dodala da bi muškarci trebali mijenjati oštrice svaka dva do tri tjedna ili kad oštrica otupi, piše The Sun.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!