ZA DOBAR OKUS
Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati
Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.
Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća. Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje, pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa.
Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.
Najnovije
-
Prvo ime liste je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak...
-
Gradonačelnik je donio odluku...
-
Prva zajednička suradnja FOI-ja i tvrtke Siemens Energy bit će ostvarena kroz predavanja, radionice, stručnu praksu studenata i istraživačke projekte.
-
'Savez znači da Hrvatsku razvijamo gospodarski po uzoru na hrvatski sjever', rekao je predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec...
-
Radovi se izvode u cilju sprečavanja izlijevanja potoka...
Reci što misliš!