Vijesti / Životni stil

ZA DOBAR OKUS

Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati

Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati
Ilustracija

Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.

Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.

Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća. Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje, pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa. 

Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.

Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!