ZA DOBAR OKUS
Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati
Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.
Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća. Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje, pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa.
Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.
-
Kako stvari stoje, čeka nas blago popuštanje mjera
-
51-godišnjak iz Preloga osumnjičen je za kazneno djelo zlouporabe povjerenja
Najgledanija galerija
Izdvojeno
-
Popis je podugačak: nenamjensko trošenje javnih sredstava, nezakonita isplata dobiti, nezakonite pozajmice, utaja poreza...
-
Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.
-
Dnevna doza povijesnih štikleca je ovdje...
Reci što misliš!