Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Važnosti dinamičkog istezanja prije trčanja

VIDEO Važnosti dinamičkog istezanja prije trčanja
Fitness Studio FitLife

Dinamičkim istezanjem izvodite specifične ponavljajuće pokrete koje kasnije koristite u treningu...

Jeste li jedna od onih osoba koje direktno iz sjedećeg položaja, hladna i nepripremljena kreće na trčanje, ili ste ipak malo odgovorniji prema svojem tijelu i napravite kratko zagrijavanje te se na taj način adekvatno pripremite?

Znate li da sve što radite na silu dugoročno neće dobro završiti, stoga, kojim se god sportom ili rekreacijom bavite potrebno je uložiti vrijeme i educirati se o tome što i kako.

Dinamičkim istezanjem izvodite specifične ponavljajuće pokrete koje kasnije koristite u treningu, stoga je trkački prilagođen njima, a kako bi im pomogao što bolje odraditi trening.

Prije trčanja i intenzivnog tjelesnog napora potrebno se zagrijati i tu ću, osim raznih kruženja u zglobovima ramena, kuka i području zdjelice, još spomenuti ekstenzije i fleksije potkoljenice, natkoljenice, glave i vrata te rotacije i otkloni trupa. Na taj ćete način dinamičkim istezanjem od samo dvije do tri minute, dobro obraditi i pripremiti tijelo za razgibavanje.

Kod razgibavanja gledamo da 'upalimo' mišiće i pripremimo njihovu radnu temperaturu, a taj dio slijedi odmah nakon zagrijavanja i neposredno prije glavnog djela treninga. 

Dinamičkim istezanjem na početku treninga ćete:

- zagrijati i pripremiti tijelo na napor

- postepeno se psihički pripremiti za trening 

- podići njegovu radnu temperaturu laganim podizanjem otkucaja srca

- ubrzati cirkulaciju 

- povećati amplitudu/opseg pokreta 

- povećati efikasnost mišića kod kontrakcija da smanjujemo mogućnost grčenja mišića tijekom trčanja

Kako bi vam bilo lakše shvatiti o čemu se radi, snimila sam nekoliko vježbi koje ćete raditi jednu za drugom u pet do deset ponavljanja. 

picture
 
picture
 

 

picture
 

 

picture
 
picture
 

 

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video