Vijesti / Životni stil

tko bi rekao?

Seks umjesto treninga? Evo koliko kalorija možete potrošiti u samo pola sata

Seks umjesto treninga? Evo koliko kalorija možete potrošiti u samo pola sata
Ilustracija

Kako tvrde stručnjaci, ključ u trošenju što većeg broja kalorija je da seks bude što duži i strastveniji, a otkrili su i kako to postići.

Dodiri, ljubljenje i seks dokazano su odlični za naše zdravlje - psihološko, emocionalno, ali i fizičko. Otkucaju srca se povećavaju, tijelo se pojačano znoji i automatski troši određeni broj kalorija. Nakon brojnih istraživanja stručnjaci su otkrili koliko točno kalorija troši određena 'ljubavna' aktivnost. 

Kako prenosi Woman's Day, ljubljenjem se zbližavate s partnerom, ali i gubite kilograme. Jedan sat neprestanih poljubaca potrošit će 68 kalorija.

'Ako se uz to još i dodirujete mogli biste doći i do 90 kalorija', tvrdi Jaiya Kinzbach, seksologinja iz Los Angelesa. Malo strastvenije ljubljenje uz skidanje odjeće pokrenut će tijelo, a u samo pola sata možete potrošiti i do 230 kalorija - to je kao da ste bili u teretani!

'Počnete ubrzano disati i srce lupa jače, a samim time veća je i potrošnja kalorija', rekla je Gilda Carle, psihoterapeutkinja.

Kada je u pitanju seks, najviše trošite oralnim - 100 u sat vremena. Trenerica Brooke Marrone iz New Yorka dodaje da ćete bolji rezultat postići ako se međusobno dodirujete i isprobate neke nove poze. 

Penetracijom žene u prosjeku potroše 69 kalorija u 25 minuta, a muškarci 31 više. Kako tvrde stručnjaci, ključ u trošenju što većeg broja kalorija je da seks bude što duži i strastveniji. Stenjanjem, mijenjanjem poza i ljubljenjem možete to postići.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video