Vijesti / Životni stil

priznanje

LJEPOTE TOPLIČKOG KRAJA Fotografije Damira Mrvčića na stranicama Hrvatske turističke zajednice

LJEPOTE TOPLIČKOG KRAJA Fotografije Damira Mrvčića na stranicama Hrvatske turističke zajednice
Damir Mrvčić

- Cilj mojih fotografija je prikazati Toplice i ljepote kojih je ovaj kraj prepun, a sada je prekrasna priroda promovirana i na državnoj razini - dodao je Mrvčić.

Toplički fotograf Damir Mrvčić ovog je tjedna primio priznanje za svoj rad kojim je doprinio promociji ljepota Varaždinskih Toplica.

Naime, njegove su fotografije objavljene na Facebook i Instagram stranicama Hrvatske turističke zajednice 'Croatia full of life' uz sljedeći tekst: 

- Varaždinske Toplice destinacija su zdravog okoliša, ljekovite termalne vode, mira i netaknute prirode. Za bicikliranje, tu je popularna Toplička cikloturistička ruta (45 km), koja vodi kroz Varaždinske Toplice preko vinorodnih brežuljaka s prekrasnim pogledom na grad Špancirfesta te na mnogo crvenih tornjeva njegovog povijesnog centra.

Da je lijepo vidjeti svoje fotografije na stranicama HTZ-a, potvrdio je i sam fotograf.

- Jako puno fotografiram svoj kraj kako bi što većem broju ljudi ukazao na ljepote naših Toplica. Sretan sam zbog ove objave ne samo jer se radi o mojim fotografijama, već što su Varaždinske Toplice promovirane na nacionalnoj razini. Kada pogledate brojke na tim stranicama, vidite da imaju gotovo 2 milijuna pratitelja, od čega je jako puno stranaca. To mi je najdraži dio ovog iskustva. Ujedno mi je to i poticaj da nastavim raditi i dalje - rekao je Damir Mrvčić koji se fotografijom bavi šest godina, a održao je i jednu izložbu u Novom Marofu.  

- Cilj mojih fotografija je prikazati Toplice i ljepote kojih je ovaj kraj prepun, a sada je prekrasna priroda promovirana i na državnoj razini - dodao je Mrvčić. 

Zadovoljstvo što su prizori Varaždinskih Toplica osvanuli na stranicama Hrvatske turističke zajednice iskazala je i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Znamo da fotografija govori više od tisuću riječi i kolika je njezina važnost u marketingu. Zahvaljujem Damiru što je kroz svoj objektiv prikazao Toplice u jesenjem ruhu i što je svojim radom doprinio promociji našeg grada. Hrvatska turistička zajednica u objavi je spomenula i cikloturističku rutu, naše vinograde, ali i grad Varaždin pa su samim time Damirove fotografije značajne i za promociju cijele županije - istaknula je gradonačelnica.

Kazala je i kako turiste sve više privlači odmor u netaknutoj prirodi na osami, čemu svjedoči i velika bukiranost kuća za odmor na području grada. Zbog koronavirusa, ističe Ratković, ta će vrsta turizma biti sve popularnija i upravo na tome treba temeljiti daljnje turističke promotivne aktivnosti. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video