Vijesti / Životni stil

PUN ANTIOKSIDANSA

Dermatolozi tvrde: Osim što ga pijete, kofein trebate koristiti u njezi kože

Dermatolozi tvrde: Osim što ga pijete, kofein trebate koristiti u njezi kože
Ilustracija

Kofein je izvrstan sastojak za smanjenje otečenosti i pospješivanje cirkulacije u koži.

Ako ne možete započeti dan bez dnevne doze kofeina, imamo nekoliko dobrih vijesti. Prema dermatolozima, 'Ali prvo, kava', mantra je koju biste možda trebali primijeniti na svoju rutinu njege kože kada stigne jesensko vrijeme, prenosi Real Simple.

- Prijelaz između sezona uvelike pridonosi promjenama na koži - kaže Howard Sobel, dermatolog s certifikatom iz New Yorka i osnivač tvrtke Sobel Skin.

- Kad temperatura padne i pojavi se vlaga, koža sve više radi kako bi održala hidrataciju. To može dovesti do upala, pogotovo ako ste skloni kožnim stanjima poput rozaceje.

Tu vam može pomoći kofein. Vjerojatno ste čuli da može ‘probuditi’ vašu kožu, ali što to zapravo znači? To je protuupalno sredstvo koje može smanjiti bore, posvijetliti kožu i poboljšati cirkulaciju. Štoviše, bogat je antioksidansima, što znači da može zaštititi kožu od UV zračenja, zagađenja i raka kože. 

Kofein za oči

Čimbenici poput neprospavanih noći, slane večere ili čak previše sunca mogu uzrokovati zadržavanje tekućine. Kako tvrid Sobel, kofein je izvrstan sastojak za smanjenje otečenosti i pospješivanje cirkulacije. Rezultati nisu dugotrajni, pa se dermatolozi slažu da je dva puta dnevno čarobni broj za najbolje rezultate. 

Kofein za lice

Vaše oči nisu jedini dio lica koji može nateknuti. Prepuštanje hrani s visokim udjelom natrija može uzrokovati zadržavanje tekućine, a ujutro i natečeno lice. Kofein može privremeno potisnuti površinske krvne žile na koži te tako pomoći koži da izgleda manje crveno i nadraženo. 

Kofein za tijelo

Kofein je glavni sastojak koji se nalazi u kremama za mršavljenje i celulit. Može povećati protok krvi, a navodno potiče uklanjanje masne kiseline iz masnog sloja. Iako je koža nakon pranja kofeinskim proizvodima glađa, kofein ne rješava celulit. Može privremeno smanjiti površinsku tekućinu i upalu u koži, što će celulit učiniti manje vidljivim. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video