Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Kućni trening za početnike

VIDEO Kućni trening za početnike
Fitness studio FitLife

Prije ovog glavnog djela treninga napravite zagrijavanje i razgibavanje i na kraju istezanje i hlađenje.

Vjerujem da je početnicima teško u odluci što i kako vježbati, baviti se nekim tipom rekreacije i općenito tjelovježbom. Svi mi koji smo zagrizli dublje, sada dobro znamo kroz što sve moraju proći i kakav je put do uspješnog, upornog i redovitog vježbača. 

Najprije je važno takve osobe shvate, kako je vježbanje aktivnost uz pomoću koje će poraditi na sveukupnom zdravlju, ne samo fizičkom već i psihičkom. Stoga je važno napomenuti da je dobra baza i ispravan početak od presudne važnosti, a strpljenje nešto bez čega uspješna vježbačka karijera ne postoji. Tek ćete tu vidjeti koliko ste strpljivi i spremni čekati na rezultate, kako one na tijelu, tako i one u samom treningu.

Sasvim je normalno da vježbač početnik kada vidi naprednog vježbača, ima jednake apetite, da poveća težinu s kojom radi, da u trening uključi ozbiljne rekvizite, da sam trening odrađuje bez poteškoća i stresa. 

Stoga je važno da svaki vježbač krene iz početka. Dobro naučiti čučanj težinom vlastitog tijela, polako dodati vanjsko opterećenje u obliku medicinke, girje, bučica i slično, kako bi u određenom trenutku bili spremni na veće i zahtjevnije vanjsko opterećenje, a to je šipka i rad s utezima. Tek tada možete bez lažne skromnosti tražiti rezultate koji će se na vašem tijelu vidjeti, a do tada, budite uporni i marljivi. 

Pripremila sam trening težinom vlastitog tijela, za početnike. Ukupno pet vježbi koje radite u krug, svaku radite po deset ponavljanja u pet krugova, prije ovog glavnog djela treninga napravite zagrijavanje i razgibavanje i na kraju istezanje i hlađenje. 

Sretno!

Čučanj x 10 ponavljanja 

Sklopka - može i na pogrčene noge x 10 ponavljanja

Naizmjenični iskorak x 10 ponavljanja na svaku nogu 

Dijagonalni penjač u položaju upora na šakama x 10 ponavljanja na svaku stranu

Rameni most x 10 ponavljanja 

picture
 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!