Vijesti / Životni stil

BOLJE ZA OKOLIŠ

Otkrila odličan trik kako napraviti prirodno sredstvo za pranje rublja

Otkrila odličan trik kako napraviti prirodno sredstvo za pranje rublja
Ilustracija

Tijekom noći iz kestena će se osloboditi saponin, organska kemijska tvar koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje.

Aktivistica za okoliš, Josephine Becker iz Edinburgha, na svom Instagram podijelila je pametnu i jeftiniju zamjenu za sredstvo za pranje rublja. Otkrila je kako napraviti prirodno sredstvo od samo jednog kestena i malo vode u tri jednostavna koraka, prenosi Daily Mail.

Prvo u prirodi pronađite jedan kesten te ga narežite na nekoliko komada. Zatim te dijelove stavite u staklenku i ostavite ih da odstoje preko noći. U tom periodu iz kestena će se osloboditi saponin, organska kemijska tvar koja se često nalazi u sapunima i deterdžentima za čišćenje. 

Kada svoje prirodno sredstvo želite koristit, nekoliko puta dobro protresite staklenku, a zatim kroz sito prelijte vodu u perilicu rublja, kako bi se izbjegli komadići kestena koji bi je mogli oštetiti.  Ako želite, možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja za prirodan miris. Korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njezinim jednostavnim trikom, a mnogi su otkrili da ga jedva čekaju isprobati.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video