Vijesti / Životni stil

POKAZALO ISTRAŽIVANJE

Svaka žena je ima, ali rijetko čisti: Ovo je najprljavija stvar u kozmetičkoj torbici

Svaka žena je ima, ali rijetko čisti: Ovo je najprljavija stvar u kozmetičkoj torbici
Ilustracija

Neredovito čišćenje kozmetičkih alata i proizvoda dovodi do povećanja bakterija koje mogu nadražiti vašu kožu.

Ugotovo svakoj ženskoj kozmetičkoj torbici može se naći mnoštvo proizvoda, ali moglo bi vas iznenaditi koji je od njih najprljaviji. Kako prenosi Daily Mail, pinceta je najprljavija stvar koja se može pronaći u torbici za šminku, a maskara i tuš za oči koriste se puno duže nego što je to preporučeno - čak devet mjeseci.

U istraživanju koje je provela modna internetska stranica PrettyLittleThing, skoro 20 posto ispitanika izjavilo je kako nikada nije čistilo svoje pincete. Šiljila koja se koriste za olovke za oči drže čvrsto drugo mjesto najprljavijih proizvoda torbice za šminku, a same torbice su na trećem mjestu sa 16,6 posto ispitanika koje ih nikada nisu očistili.

Uvijači trepavica i kistovi za nanošenje šminke također se vrlo rijetko čiste, a čak 10 posto ispitanika priznaje da ih ne čisti nikada. 

Amy Simons, voditeljica odjela za Odnose s javnošću, ističe kako bi više pažnje trebali obratiti na higijenu naših proizvoda za šminkanje. Također, upozorava, da nepravilna higijena može dovesti do problema s aknama i miteserima. 

Iz PrettyLittleThing-a žele naglasiti važnost čišćenja proizvoda za šminkanje, kao i torbice u kojoj ih držite kako bi očuvali zdravlje vaše kože. Neredovito čišćenje kozmetike, pogotovo četkica, dovodi do povećanja bakterija koje mogu nadražiti vašu kožu, uzrokovati mrlje na licu i utjecati na nanošenje proizvoda na lice. 

Simpsons savjetuje da svoju kozmetičku torbicu, zajedno s proizvodima u njoj, čistite i održavate na tjednoj bazi.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!