Vijesti / Životni stil

NOVI POJAM LJEPOTE

Kako muškarci u 2020. godini zamišljaju savršenu ženu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Kako muškarci u 2020. godini zamišljaju savršenu ženu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi
Ilustracija

Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela.

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Da je ovo pitanje postavljeno prije deset godina, većina odgovora bila bi u stilu 'mora imati duge noge' ili 'volim žene s velikim stražnjicama'. Također je boja kose uvijek bila važna u raspravi o savršenoj ženi, ali stvari su se promijenile.

Stručnjakinja Tracey Cox za Daily Mail otkrila je kakva je danas muškarcima savršena žena te otkrila rezultate istraživanja u kojem je na društvenim mrežama muškarcima postavila to pitanje.

Naša slika o savršenoj ženi u posljednjih deset godina drastično se promijenila, čak više nego u posljednjih sto godina, tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu National Geographic. Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela.

Muškarce će uvijek privlačiti određene karakteristike zbog evolucijskih razloga. Mladost, široki bokovi, sjajna kosa i glatka koža samo su neke od osobina koje privlače muškarce, a sve su povezane sa ženskom sposobnošću da zatrudni. To su potvrdila i brojna istraživanja, poput studije sveučilišta u Teksasu koje je otkrilo da je 'savršen' omjer ženskog tijela 100-65-90 u omjeru prsa-struk-bokovi te visina od 1.68 metara. Također je otkrila da je savršeno tijelo sasvim prirodno bez ikakvih plastičnih operacija ili preinaka.

Međutim, savršena žena u 2020. godini je žena kakva ona želi biti. Nije bitno je li mršava, punija, niža, viša - bitno je da samu sebe prihvaća i da se osjeća ugodno u vlastitom tijelu. Ljepota sada označava kakva je osoba iznutra, a ne kako ona izgleda izvana. 

Također, mnoga istraživanja otkrila su da muškarci više vole obične žene, a ne one koje izgledaju kao supermodeli, dok je lijepo lice uvijek privlačnije nego samo tijelo žene. Osobnost je uvijek bila važna, sada je pak stavljena na prvo mjesto.

- Mora biti privlačna, ali nije me briga je li plavuša, brineta, visoka ili niska. Ono što je meni bitno jest da je ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna i avanturistički nastrojena - otkrila je Cox jedan od odgovora muškaraca.

- Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnericu i ljubavnicu. Velike grudi i duge noge samo su bonus - napisao je jedan muškarac, dok se drugi složio:

- Lijepe osobnosti čine lijepe ljude. Izgled me privlači, ali me ne zadržava. 

Muškarci su se u velikoj većini pri opisivanju savršene partnerice koristili sljedećim karakteristikama: snažnog uma, samouvjerena, sretna, emocionalno inteligentna, strastvena i puna entuzijazma. Naši se ideali očito mijenjaju s godinama i životnim iskustvom. 

Međutim, sve ovisi o tome što muškarac traži u ženi. Ako traži samo seks, izgled mu je mnogo važniji nego sama osobnost, dok muškarac koji traži ozbiljnu vezu gleda osobnost i karakteristike žene.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video