Vijesti / Životni stil

ČAK I BOLJI SEKS...

Terapeutkinja za odnose otkriva: Jedna tema za razgovor može učvrstiti ljubavnu vezu, znate li koja?

Terapeutkinja za odnose otkriva: Jedna tema za razgovor može učvrstiti ljubavnu vezu, znate li koja?
Ilustracija

Iako je nekim parovima draže izbjeći bilo kakav sukob, konstruktivna svađa nam omogućava da bolje izrazimo svoje osjećaje, jača odnose i pomaže graditi povjerenje...

Premda postoji nepisano pravilo da je neke teme najbolje izbjegavati - poput onih o vjerskom i političkom opredjeljenju - neki psiholozi tvrde kako ono ne vrijedi kad je riječ o ljubavnim partnerima. 

Bračna i obiteljska terapeutkinja Stacy Hubbard tako kaže da razgovori o politici u vezi mogu poboljšati odnos među partnerima, pa čak i popraviti njihovu seksualnu kemiju.

- Raspravljajući s partnerom o politici otkrijete mnoge razlike među vama, što može pojačati želju za seksom - kaže Hubbard i dodaje kako takvi razgovori parovima mogu i pomoći da nauče razgovarati o 'teškim temama', te da se nauče kvalitetno sukobljavati.

Iako je nekim parovima možda draže izbjeći bilo kakav sukob, dodaje, konstruktivna svađa u kojoj se poštuje tuđe mišljenje omogućava nam da bolje izrazimo svoje osjećaje, jača naše odnose i pomaže nam izgraditi povjerenje.

S tim se slaže i terapeutkinja Shelley Galasso Bonanno koja tvrdi kako razgovori o politici s partnerom pomažu i da naučimo izbjegavati ozbiljnije sukobe, a pametno ih je, napominje, voditi uvijek u određeno vrijeme - i naravno izbjegavati rasprave za vrijeme obroka ili obiteljskog okupljanja. 

- Neka ti razgovori budu lagani i zabavni - rekla je Bonanno za Good House Keeping, a ako vidite da se druga osoba uzrujala ili se povukla, završite raspravu.

Jednom kad steknete naviku komuniciranja sa svojim partnerom, možete istu tehniku koristiti ​​i za druge teme, čak i za neke velike životne odluke.

- Svi parovi imaju probleme koji se temelje na razlikama u osobnosti ili na različitim vrijednostima, a ti se bitni stavovi ni kod vas ni kod vašeg partnera vjerojatno neće promijeniti - objašnjava Bonanno i napominje kako je i neslaganje važan aspekt uspješnih veza.

- Cilj rasprava o politici trebao bi biti sam dijalog i to da oboje učite više jedno o drugome - zaključuju terapeutkinje i preporučuju 'vježbanje zdrave rasprave kroz političke teme'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video