Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Kratki kružni kardio trening

VIDEO Kratki kružni kardio trening
Fitness Studio FitLife

U treningu dajete svoj maksimum, posvećeni isključivo u tehnički točno izvođenje svake vježbe što je apsolutno broj jedan u svakom treningu.

Šest fantastičnih vježbi, koje su postavljene tako da zajedničkim snagama djeluju kao visoki kardio, a u cilju redukcije potkožnog masnog tkiva, oblikovanja cijeloga tijela, bolje produktivnosti u izvršavanju svakodnevnih zadaća i osjećaja veće vrijednosti. 

Ne postoji izgovor, osim kod problema sa zdravljem, a u tom slučaju predlažem da vježbate samo uz budno oko privatnog trenera. Osobe koje nemaju nikakvih problema, sposobne su, zdrave i spremne na izazove, mogu bez problema u udobnosti vlastitog doma odraditi ovaj kratki trening.

Predlažem da se prije ovog glavnog djela treninga zagrijete i razgibate kako bi mogli nesmetano raditi, a nakon što završite glavni dio, istegnete i ohladite.

U treningu dajete svoj maksimum, posvećeni isključivo u tehnički točno izvođenje svake vježbe što je apsolutno broj jedan u svakom treningu. 

Vježbe redom:

Penjač - vježbu izvodite u položaju upora na šakama, a šake postavite točno ispod ramena, trbušni zid maksimalno aktivan, a također i gornji dio trupa. Vježbu izvodite u 100 ponavljanja, po 50 na svaku nogu. 

Hollow body - vježbu izvodite tako da snažno core, leđa zalijepite u pod, gornji dio trupa podignete na donje bridove lopatica, ruke postavite paralelno uz uši, ramena daleko od ušiju. Noge spuštate prema podu s maksimalno stisnutim trbušnim zidom, snažnom aktivacijom zdjelice i bedrenih mišića. Vježbu izvodite 30 sekundi.

Čučanj skok - vježbu izvodite tako da se spustite u položaj čučnja te visokim skokom natrag spuštate u položaj čučnja. Vrlo je važna amortizacija zglobova donjih dijelova tijela, zdjelice i kralježnice te se ne smijete zadržati u uspravnom položaju kada skačete iz čučnja u čučanj. Vježbu izvodite u 30 ponavljanja.

Plank jacks - vježbu izvodite u položaju upora na šakama koje su postavljene točno ispod ramenog zgloba. Zdjelicu je potrebno čvrsto stisnuti i aktivirati, držati je pod kontrolom kako se ne bi previše spustila te na taj način nanosila tenziju na donji dio leđa. Radite otvaranje i zatvaranje nogu u skoku. Vježbu izvodite u 50 ponavljanja.

Plank - izdržaj u položaju upora na laktovima. Vježbu izvodite 60 sekundi. 

Iskorak skok - vježbu izvodite tako da brzom izmjenom iz položaja iskoraka krećete u sljedeći, također amortizirajući pokret bez da se zadržavate u gornjem položaju. Koljenima uvijek blizu poda, pazite na to da vam pokret nije skraćen. Uvijek puna amplituda pokreta. Vježbu izvodite u 30 ponavljanja.

Kada ste došli do kraja, sve ponovite još dva puta kako bi ukupno imali tri serije. Između svake se odmorite minutu pa krenite dalje. 

Sretno!

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!