Vijesti / Životni stil

JEDNOSTAVNO JE

Kako oblikovati obrve s voskom? Stručnjaci pokazuju svaki korak

Kako oblikovati obrve s voskom? Stručnjaci pokazuju svaki korak
Ilustracija

Pripazite na temperaturu voska i isprobajte je na nadlaktici prije: biti topao ali ne prevruć, konzistencije meda...

Standardno čupanje obrva s pincetom najjednostavniji je način njihovog održavanja, ali je mnogima bolno i oduzima i dosta vremena. Depilacija obrva s voskom izvrsna je alternativa ako tražite brz učinak i dugotrajan rezultat, jedini su negativni faktor visoke cijene u salonima.

Ako ste među onima koji ne žele skupo plaćati tako jednostavne tretmane, pokušajte sami depilirati obrve kod kuće - pribor i posudu za vosak ne bi trebalo biti problem pronaći, a uređenje obrva ići će brže nego ikad.

Opcija su naravno i trakice s voskom ali ugrijani se vosak bolje hvata za dlačice i daje bolje i urednije rezultate: pripazite samo na vrstu voska - portal Birdie piše da je najbolje uzeti nježni kremasti vosak, zbog tanke kože oko očiju. 

Priprema

Trebat će vam: i sredstvo za čišćenje lica prije nanošenja voska, grijač za vosak, drveni aplikatori, trake za depilaciju, ​​sredstvo za uklanjanje voska i losion ili ulje za lice nakon skidanja voska. Također, korisno je imati i dobru pincetu jer skoro uvijek treba počupati i nekoliko 'zalutalih' dlačica.

Prije nego što počnete, odlučite kakav oblik obrva želite. Upotrijebite puder za obrve ili olovku za oči i uz pomoć šablone ili sami ispunite obrve da izgledaju kako želite; tako ćete lakše pratiti liniju s voskom i uklanjati samo dlake izvan oblika koji ste ispunili.

Počešljajte obrve ravno prema gore četkicom za obrve ili s manjom četkicom za zube. Ako su neke dlačice dulje od drugih, jednostavno podrežite ono što je izvan oblika s malim škarama.

Depilacija obrva

Nakon što ste pripremili sve, zagrijte vosak na odgovarajuću temperaturu. Trebao bi biti topao, ali ne prevruć, s konzistencijom meda. Ako vosak izgleda poput ulja, pustite da se ohladi i zgusne. Nanesite ga s drvenom špatulom ravnomjerno u smjeru rasta dlačica samo na dlačice koje želite ukloniti.

Uz obrvu prislonite trakicu i zalijepite je u smjeru rasta dlake, ostavljajući mali dio da ju možete povući natrag u suprotnom smjeru. Pritisnite i čvrsto zagladite da vosak bude dobro pričvršćen uz obrvu.

Jednom rukom zategnite kožu iznad trakice i jednim brzim potezom traku uklonite u suprotnom smjeru rasta dlake, skroz na drugu stranu. Ako je na obrvi ostalo voska, pritisnite traku natrag na kožu, a zatim je ponovno uklonite. Provjerite podudaraju li se obrve. S pincetom uklonite dlačice koje strše. 

Nakon depilacije

Kad ste završili  uklonite ostatke voska sa sredstvom za vosak ili s nekim prirodnim uljem, pa nanesite i losion ili gel za nakon depilacije kako biste umirili područje i smanjili crvenilo.

Savjeti

Budući da je koža oko očiju osjetljiva, treba biti posebno oprezan. Zato obavezno slijedite sva upozorenja prije nego što počnete a temperaturu voska uvijek prije testirajte na zapešću i pripazite da vam ne kapa u oko dok ga nanosite.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!