Vijesti / Životni stil

ZANIMLJIVO

Znate li koja je idealna razlika u godinama između partnera? Ova formula daje odgovor

Znate li koja je idealna razlika u godinama između partnera? Ova formula daje odgovor
Ilustracija

Ovo pravilo može vam pomoći u pronalasku partnera.

Neki će reći da im više odgovara kada je partner stariji, neki će se složiti s onom teorijom 'mlađe je slađe', a nekima godine uopće nisu važne. Što god ljudi govorili, znanstvenici tvrde jedno - idealna dobna razlika ipak postoji!

Znanstvenici Bram Buunk i Douglas Kenrick otkrili su da postoji matematička formula za izračun 'društveno prihvatljive' dobne razlike među romantičnim partnerima.

Uzmete broj vaših godina, podijelite ga sa dva, a zatim dodate 7 godina - to bi trebao biti minimum ispod kojeg ne biste trebali ići. Otkrivena formula vrijedi od 14 godine života za oba partnera.

'Pravilo vam pomaže držati vas unutar dobnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a vjerojatno će omogućiti i bolju komunikaciju', kaže stručnjak za odnose David Bennett

Naravno, stručnjaci se slažu da se ne trebate slijepo voditi ovim pravilom jer netko može biti mlađi/stariji, pa opet iznenaditi (ne)zrelošću i ponašanjem. Neka vam ovo samo pomogne u usmjeravanju prema nekome s kime možete stvoriti održivi odnos, prenosi Yahoo.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!