Vijesti / Životni stil

ISPROBAJTE VEĆ DANAS

Nerviraju vas dlake na namještaju i tepisima? Očistite ih u samo nekoliko minuta uz ove trikove

Nerviraju vas dlake na namještaju i tepisima? Očistite ih u samo nekoliko minuta uz ove trikove
Ilustracija

Životinjske, ali i ljudske dlake mogu se uvući u naš namještaj i tepihe te ih je teško očistiti. Kako biste si olakšali posao, donosimo vam jednostavne savjete.

Svaka osoba koja ima kućnog ljubimca zna problem koji nastaje s opadanjem njihovih dlaka i zavlačenjem u tepih i namještaj. No, ponekad i ljudska dlaka može zapeti u teško pristupačna mjesta, ali postoji nekoliko jednostavnih načina kako ih se riješiti, prenosi Metro.

Ljepljivi valjak za skidanje dlaka

Iako je svaki valjak odličan za skidanje životinjski i ljudskih dlaka, oni na bazi gela odlični su za tepihe i namještaj. Jednostavno ih možete oprati i ponovno koristiti, umjesto da trošite bezbroj komada papira na čišćenje.

Ljepljiva traka

Komadić ljepljive trake zamotajte oko svoje ruke, tako da vam se ljepljiva strana nalazi prema van te je iskoristite da pokupite dlake koje se nalaze na vašem namještaju. Ovo je odlično za uska i teško dostupna mjesta do kojih ne možete doći ljepljivim valjkom. 

Čistač stakla

Zbog toga što su napravljeni od gume, čistači za prozore odlično skupljaju vodu, ali i dlake. Samo njime prijeđite preko namještaja te skupite sve dlake koje su zapele u njemu. 

Omekšivač za pranje rublja

Omekšivač je odličan za uklanjanje dlaka iz tepiha jer sprječava da se dlaka zalijepi za njegov materijal. U jednoj boci s raspršivačem pomiješajte četvrtinu čepa omekšivača te ostatak napunite vodom. Pošpricajte svoje tepihe, a zatim ih usišite.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je odlična za čišćenje dlaka jer apsorbira ulje iz kose te je čini lakšom za pokupiti. Jednostavno posipajte svoje tepihe sodom bikarbonom, ostavite nekoliko minuta da djeluje, a zatim ih usišite. Uz to što će očistiti dlake, riješit će se svih neugodnih mirisa iz tepiha.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video